Såhär gjorde jag.
Jag använde:
- 2 buntar färskpotatis
- 1 stor gul lök
- 1 tomat
- 1/2 huvud rotselleri (typ 300g gissar mina tvål-vana lush-händer)
- 4 små morötter
- 6 dl mjölk
- flytande grönsaksbuljong
- turkisk yoghurt
- vinegrett-pesto
- massa kryddor
- soja
- vitvinsvinäger
- Okej. Börja med att skölja potatisen. Skit i att skala, det är bara jobbigt, dessutom är skalet nyttigt!! Skär potatisarna i små bitar, cirka 2x2 cm, men det är inte så viktigt. Små och bra bitar liksom. Lägg bitarna i en burk.
- Ta rotsellerin och skär av "skalet". Skär lika stora bitar som potatisen och häll i samma burk. Skär löken och morötterna och lägg i samma burk. Låt bli att skala morötterna om du vågar :P
- Ta en stor kastrull och häll lite smör eller whatever som man kan steka i i botten. När det börjat fräsa häller du i alla grejer du skärt upp i kastrullen.
- Stek!
- Efter lite tid, innan något fått färg, häller du i mjölken, 2 dl vatten och 1 dl turkisk youghurt. rör om och låt koka upp!
- Mosa tomaten med en mixer och häll i moset i kastrullen. Häll också i ca. 2 tsk grönsaksbuljong.
- koka i ca. 10 min tills allt blivit mjukt. Häll sedan i en skvätt soja, 3 skvättar vitvinsvinäger, en skvätt vinegrett-pesto, och krydda med allt som du har hemma!
- Jag kryddade med: koriander, chili, curry, salladskrydda, oregano, kakao, mejram, örtsalt, spiskummin och salt. I efterhand var allt lyckat, utom curryn. Skippa den :P
Voila!!!

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar