måndag 9 augusti 2010

Rotfruktssoppa med kryddcraziness!

Just nu är jag proppmätt! Lagade en mycket intressant och god soppa. Den blev inte riktigt som jag tänkt mig, därför får den poäng: 7 av 10 gurkor. Jesper däremot sa att den LÄTT får 10 av 10.

Såhär gjorde jag.
Jag använde:
  • 2 buntar färskpotatis
  • 1 stor gul lök
  • 1 tomat
  • 1/2 huvud rotselleri (typ 300g gissar mina tvål-vana lush-händer)
  • 4 små morötter
  • 6 dl mjölk
  • flytande grönsaksbuljong
  • turkisk yoghurt
  • vinegrett-pesto
  • massa kryddor
  • soja
  • vitvinsvinäger
  1. Okej. Börja med att skölja potatisen. Skit i att skala, det är bara jobbigt, dessutom är skalet nyttigt!! Skär potatisarna i små bitar, cirka 2x2 cm, men det är inte så viktigt. Små och bra bitar liksom. Lägg bitarna i en burk.
  2. Ta rotsellerin och skär av "skalet". Skär lika stora bitar som potatisen och häll i samma burk. Skär löken och morötterna och lägg i samma burk. Låt bli att skala morötterna om du vågar :P
  3. Ta en stor kastrull och häll lite smör eller whatever som man kan steka i i botten. När det börjat fräsa häller du i alla grejer du skärt upp i kastrullen.
  4. Stek!
  5. Efter lite tid, innan något fått färg, häller du i mjölken, 2 dl vatten och 1 dl turkisk youghurt. rör om och låt koka upp!
  6. Mosa tomaten med en mixer och häll i moset i kastrullen. Häll också i ca. 2 tsk grönsaksbuljong.
  7. koka i ca. 10 min tills allt blivit mjukt. Häll sedan i en skvätt soja, 3 skvättar vitvinsvinäger, en skvätt vinegrett-pesto, och krydda med allt som du har hemma!
  8. Jag kryddade med: koriander, chili, curry, salladskrydda, oregano, kakao, mejram, örtsalt, spiskummin och salt. I efterhand var allt lyckat, utom curryn. Skippa den :P
Voila!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar