Det finns ingen stund då inte pancakes passar, så e de bara. Jag har prövat lite fram å tillbaka och höftar såklart alltid, men de här borde funka!
Ta fram två små bunkar, en liten stekpanna (helst teflon), en visp, en slickepott, en såsslev, en stekspade och en gaffel.
Du behöver 1 ägg, typ 2,5 dl mjölk, 1msk-50g smör, 2 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver och 2 msk socker!
Min såsslev är prefekt för pancakesdosering!
(Det var mammas men jag har i hemlighet snott den)
- Tänk blött i den ena, torrt i den andra. Blanda så. Alltså smält smör, mjölk och ägg i den ena bunken, och mjöl, bakpulver och socker i den andra. Blanda torrbunken med gaffel och blötbunken med visp.
- Sätt på stekpannan med lite smör i så den är varm och färdig.
- Blanda i torrbunken i blötbunken, de gör inget om de blir lite klumpar!
- Låt det svälla lite (bakpulvret)
- Ta sedan såssleven och låt de bli portionsbestämmaren. Häll ut en slev smet i stekpannan. Hjälp till med slickepotten.
Pancakes är riktigt lätt att steka om man bara kan knepen! Man ska vända den precis när man börjar se dom första "bubblorna" på ovansidan. Andra sidan steker du bara tills den fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar